Webinar: Lek & Fitness – Planlegging av aktive uteområder

WebinarNaturePlay.jpg

Naturlek - Viktighet og design

18 Mai, 19:00 - Meld deg på her

20 Mai, 15:00 - Meld deg på her

Nature Deficit Disorder er et begrep for å beskrive naturmangel, som mange barn som vokser opp i bymiljøer opplever.

Bli med på dette webinaret for å lære om naturopplevelsene barn trenger for å vokse, fordelene ved naturen og ikke minst noen fascinerende tilfeller av naturlige lekemiljøer med lekeapparater som komplimenterer dem.

Varighet: 60 min.

Presentert av Dr. Suzanne Quinn og Jeanette Fich Jespersen

 

TeenWebinar.jpg

6 Tips for å øke fysisk aktivitet hos tweens

20 Mai, 19:00 - Meld deg på her

27 Mai, 15:00 - Meld deg på her

Globalt, er det bare rundt 23% av alle 11-17-åringer som oppfyller minimumsanbefalingene for fysisk aktivitet. Dette er desto mer ødeleggende, ettersom tweens og tenåringer gjentatte ganger oppgir at de liker leken fysisk aktivitet. De liker lekeplasser og utearealer, så lenge designet passer for dem, ikke bare yngre barn.

Bli med på dette webinaret for å få innsikt i tenåringslek og få seks tips for å lage lekne fysiske aktivitetsområder i alderen 10+ år.

Varighet: 45 min.

Presentert av Jeanette Fich Jespersen

 

InclusiveWebinar.jpg

6 Tips for å designe inkluderende lekeplasser

2 Juni, 19:00 - Meld deg på her

4 Juni, 15:00 - Meld deg på her

Hvordan kan lokalsamfunn legge best mulig tilrette for lek for barn og familier med nedsatt funksjonsevne, uten uforholdsmessige kostnader? Hvordan kan lokalsamfunn dekke barns behov for spenning og fysisk aktivitet på lekeplasser uten å utelukke brukere med nedsatt funksjonsevne? Bli med på dette seminaret for å få svar og lære 6 viktige designprinsipper når du planlegger lek for alle.

Varighet: 45 min.

Presentert av: Jeanette Fich Jespersen

 

EarlyChildWebinar.jpg

10 Tips for en aktiv lekeplass for de minste

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

180 minutter fysisk aktivitet om dagen. Dette er WHO's nye minimumsanbefaling fra 2019 for barn under 5 år. I anbefalingen ligger lek som den viktigste fysiske aktiviteten for småbarn. Bli med på dette webinaret for å lære 10 regler som sikrer at barna ønsker å komme og blir på lekeplassen, samt at de blir utfordret til å utvikle seg i aktivitetsinspirerende lekeplassdesign.

Varighet: 45 min.

Presentert av: Jeanette Fich Jespersen

OutdoorFitnessWebinar.jpg

Hvordan skape engasjerende utendørs fitnessområder

19 Mai, 15:00 - Meld deg på her

19 Mai, 19:00 - Meld deg på her

Utendørs fitness har gjennomgått en enorm utvikling siden det ble introdusert på 2000-tallet. Tusenvis av utendørs fitnessområder er opprettet. Noen steder blir brukt masse, mens de fleste områdene brukes for lite. I dette webinaret lærer du hva som må vurderes når du planlegger et fitnessområde i det offentlige rom, og hvordan du kan lage en treningsplattform som vil bli brukt av mennesker i alle aldre, uansett utgangspunkt.

Varighet: 45 min.

Presentert av: Rob Boogmans

 

KDSWebinar.jpg

Få inspirasjon til din neste unike lekeplass

26 Mai, 15:00 - Meld deg på her

27 Mai, 19:00 - Meld deg på her

Forskjellige områder har forskjellige historier, unike historier, unike omgivelser og unike brukere. Så en skole vil kanskje at lekeskulpturen deres skal symbolisere visdom og læring. Et lokalsamfunn vil kanskje at lekeskulpturen deres skal fortelle en historie om samfunnet, og koble en generasjon til den neste.

Tre designere / arkitekter fra KOMPAN Design Studio gir inspirasjon og ideer til hvordan vi kan hjelpe deg med å designe den spesielle lekeskulpturen og det spesielle temaet som WOW'er og begeistrer hele samfunnet.

Varighet: 45 min.

Presentert av Nikolaj Maj Bentsen, Samantha Jeffrey and Sophie Lambert

 

MakeHealthAvailableWebinar.jpg

Gjør fitness tilgjengelig for folkehelsens skyld

3 Juni, 15:00 - Meld deg på her

4 Juni, 19:00 - Meld deg på her

Utendørs trening har fordeler sammenlignet med tradisjonell innendørsfitness. Spesielt i omgivelser med fokus på folkehelse og minimal smitteoverføring.

Bli med på dette webinaret for å lære om fordelene ved utendørs trening og hva en investering i utendørs trening kan gjøre for helsen til lokalsamfunnet ditt.

Varighet: 45 min.

Presentert av: Morten Zacho

 

SchoolAgeWebinar.jpg

10 Tips for fysisk aktivitet hos skolebarn

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Minimum 60 minutter fysisk aktivitet om dagen for barn i alderen 6-12 år. Og primæraktiviteten er lek. Dette er anbefalingen fra WHO. De fleste barn mellom 6 og 12 år sliter med å oppfylle minstekravet. Bli med på dette webinaret for å få 10 tips til hvordan du kan designe din neste lekeplass unik når det gjelder å tiltrekke seg barn, få de til å bli på lekeplassen samt hva som er morsomme fysisk lekeaktivitet for barn mellom 6-12 år.

Varighet: 45 min.

Presentert av: Jeanette Fich Jespersen

BusinessWebinar.jpg

Hvordan bli mer familievennlig

25 Mai, 15:00 - Meld deg på her

Er familier en nøkkelkunde i din virksomhet? Å tiltrekke seg og beholde familier kan gå utover kjerneproduktet ditt. Forskning viser at design av områdett er nøkkelen for at barn ikke vil reise, som igjen gjør at foreldre bruker mer tid og penger.

Bli med på dette webinaret for å lære hvorfor en lekeplass er en lønnsom investering, og hvordan du kan sørge for at den vil øke inntektene for din butikk, restaurant eller annen familieorientert virksomhet.

Varighet: 45 min.

Presentert av: Alexandre Reynaud

 

SafetyWebinar.jpg

Viktigheten av produktsikkerhet for utendørs lek og fitness

26 Mai, 19:00 - Meld deg på her

28 Mai, 15:00 - Meld deg på her

Barn elsker å bli utfordret, men hva med sikkerhet. Spørsmålene er mange; Kan risiko på lekeplassen være positiv? Hvem har ansvaret i tilfelle hendelser? Hvilke sertifiseringer er gjeldende?

Bli med på dette webinaret for å få en forståelse av produktsikkerhetsstandardene for utendørs lek og fitness, og hvorfor sertifiserte produkter gjør en forskjell.

Oobs:

19:00 Webinaret vil være spesifikt rettet mot den amerikanske sikkerhetsstandarden.

15:00 Webinaret vil være spesifikt rettet mot den europeiske sikkerhetsstandarden.

Varighet: 45 min.

Presentert av Joan Pedersen

 

CrossTWebinar.jpg

Få folk aktive med effektiv utendørs trening

13 Mai, 15:00 - Meld deg på her

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

I dette webinaret vil du høre om forskjellen mellom effektivt og ineffektivt treningsutstyr på utendørs fitnessområder og hvorfor KOMPANs nye konsept for kondisjonstrening øker brukerengasjement, effektiviteten på treningsområdet og folkehelsen.

Varighet: 45 min.

Presentert av Morten Zacho og Rob Boogmans

 

ActiveAgeingWebinar.jpg

Tips om aktiv alding i det offentlige rom

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Med aldring følger en fysiologisk nedgang og økt risiko for livsstilrelaterte sykdommer og fall, men dette kan i stor grad bli utsatt eller redusert gjennom trening.

I dette webinaret vil du lære om hva nye studier sier om sunn aldring, hvorfor seniorer må tas i betraktning når du planlegger en offentlig treningsplattform, og hva som må tas i betraktning når du planlegger en treningsarena for seniorer.

Varighet: 45 min.

Presentert av: Morten Zacho og Rob Boogmans

 

 

Møt våre eksperter

 

JeanetteKPI.png

Jeanette Fich Jespersen

Leder for KOMPAN Play Institute

Jeanette har 20 års erfaring med å forske og utvikle lekeplasser og har tjent i de vitenskapelige og organiserende styrene på flere internasjonale konferanser om barnevennlig byplanlegging. Hun har skrevet mange artikler om inkluderende og universell utforming, lek og barneutvikling i en stadig globaliserende verden.

Jeanette har en MA i filosofi og har undervisnings- og forskningserfaring fra universiteter og høyskoler i Tyskland og Danmark. Hun er VP for European Network for Child Friendly Cities. Hun er VP i International Play Association, Danmark. Hun er medlem av rådgivende styre for Center for Sports and Learning ved Universitetet i Sør-Danmark.

MortenKFI.png

Morten Zacho

Senior Manager, KOMPAN Fitness Institute

Morten er undervisningslektor ved Universitetet i Sør-Danmark ved Institutt for idrettsvitenskap og klinisk biomekanikk.

Han administrerer også KOMPAN Fitness Institute med fokus på implementering av kunnskap, trender, vitenskapelig forskning og funksjonelle tester i innovasjon av nye utendørs treningsområder.

Tidligere har Morten jobbet ved internasjonalt anerkjente forskningsinstitusjoner og har medforfatter 17 fagvurderte vitenskapelige publikasjoner.

 

RobKFI.png  

Rob Boogmans

Sales Director, KOMPAN Fitness

Rob er utdannet fysioterapeut og personlig trener, og han har mer enn 20 års erfaring innen fitness.

Han har vært en pioner innen friluftsliv siden 2008 da han grunnla Standing-Strong Outdoor Fitness. Standing-Strong var det første selskapet som introduserte justerbar og funksjonell trening i utemiljøer. I 2010 var Standing-Strong markedsledende innen friluftsliv i Benelux og hadde flere patenterte løsninger.

I 2014 ble Standing-Strong overtatt av KOMPAN, og i 2015 sluttet Rob Boogmans seg til KOMPAN for å starte KOMPAN Fitness Institute og utvikle de nye fitnessproduktene. Siden 2015 har KOMPAN opprettet mer enn 1000 nye fitnessområder og er anerkjent som det mest innovative og profesjonelle selskapet innen utendørs fitness.

 

NikolajPI.png

Nikolaj Maj Bentsen

Chief Designer, KOMPAN Product Innovation

Nikolaj har en mastergrad i arkitektur med spesialisering innen industrielt design, og han har jobbet innen dette designfeltet og utviklet et bredt utvalg av produkter i mer enn 20 år. Han begynte i KOMPAN i 2013 og har siden vært ansvarlig for et bredt spekter av produkter innen fitness og lek. Nylig har Nikolaj vært engasjert i utviklingen av KOMPAN Design Studio.

 

SamanthaKDS.png

Samantha Jeffrey

Head of Product Solution Team, KOMPAN Design Studio in Berlin

Samantha har en MA i Design of playing and Learning, og hun har jobbet som industriell designer. I mer enn 11 år har hennes viktigste oppgave vært lekeplassdesign i Europa, USA og Australia. Hennes rolle er å lede designteamet i å finne kreative måter å realisere skreddersydde lekeplassprosjekter basert på KOMPAN Corocord's taulekeløsninger.

 

SophieKDS.png

Sophie Lambert

Custom Designer, KOMPAN Design Studio

Sophie har bakgrunn som sivilingeniør spesialisert i produktutvikling. Hennes begynnelse på KOMPAN fokuserte på å utvikle nye aktiviteter og nye produktlinjer, men hun er nå en av de kreative kreftene som designer spesiallagde lekeplasser basert på GIANT leketårn. Målet er alltid å utforme tematisk- og leke-tilpassede lekeplasser som utfolder seg i landskapet mens de fronter lek og utvikling.

 

AlexandreKCS.png

Alexandre Reynaud

Deputy Managing Director, KOMPAN Commercial Systems

Alexandre har en mastergrad i økonomi med spesialisering seg innen internasjonale virksomheter, og han har jobbet i fritids- og lekeplassbransjen i mer enn 15 år. Etter at han begynte i KOMPAN i 2009, har han vært ansvarlig for mange prosjekter innen detaljhandels- og fritidsindustrien.

 

JoanSafety.png

Joan Pedersen

Product Safety Manager, KOMPAN

Member of the ASTM committee for ASTM F1487.

Member of the Danish working group for developing EN1176 and other related standards.

Joan har bakgrunn som maskiningeniør og flere års arbeid i maskinindustrien. Etter at hun begynte i KOMPANs ingeniørteam i 1996, tok hun gradvis mer produktsikkerhetsansvar. Siden 2003 har hun vært ansvarlig for KOMPAN's produktsikkerhet som involverer produktevaluering, testing, sertifisering, opplæring og support etter salg.

Related News

Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.

 

1 Left section
2 Right section