Sundby Sports Park

København tar grep for en mer aktiv by

På mange måter er fysisk aktivitet allerede en del av Københavns kultur. Det er en av de aller mest sykkelvennlige byene i verden og offentlige idrettshaller og lett tilgjengelige parker er normen. Men Danmarks hovedstad ønsker mer og forfølger målet om å skap et enda mer aktivt samfunn.

De fleste 11-åringer i Danmark oppfyller de anbefalte nivåer for fysisk aktivitet, men ved 15års-alderen brytes denne trenden. For å oppmuntre til en aktiv livsstil har København by derfor satt igang en serie innovative tiltak for å utvikle parker og offentlige rom. Et av eksemplene er utendørs treningsområdet i Sundby Sports Park.

København tar grep for en mer aktiv by

På jakt etter nye måter å stimulere sine besøkende bestemte Givskud Zoo i Danmark seg for å opprette en ny utendørs lekeplass. De søkte etter en løsning som var i samsvar med det naturlige uttrykket i dyrehagen og dyrelivet som beveger seg fritt rundt i parken.

Utendørsområdet er designet for å fremme fysisk aktivitet. Med en kombinasjon av KOMPANs Cross- og Workoutsystemer er hundervis av forskjellige øvelser med justerbar motstand tilgjengelige. De hærverkssikre løsningene tiltrekker seg folk i alle aldre og forskjellige ferdighetsnivåer.

En annen motivasjonsfaktor er den gratis appen som guider nye brukere i hvordan de utfører øvelsene, og hjelper erfarne brukere å holde oversikt over aktivitetsnivå og holde seg i form.

KOMPAN og København utførte en brukerundersøkelse tre måneder etter installasjonen for å validere prosjektets konsept. I løpet av en uke ble 388 brukere observer, av disse 388 fylte 105 ut et spørreskjema og ble intervjuet om anlegget. Resultatene fra undersøkelsen viser at anlegget blir brukt av alle etnisiteter og aldersgrupper, og at 23% av brukerne ikke har vært aktive før treningen på det nye utendørs treningsområdet.

>>Go to fitness research (in English)

‘’The system can be used by anyone. This includes children, the disabled and the elderly. It is simple, straightforward and is freely available. At the same time, it is located in an area where many people do not traditionally work out. So the whole idea is to try to get more people to exercise.”