Cross Training


En åpen invitasjon til trening

Cross Training fra KOMPAN er blant de mest universelle treningsformene, da alle - uavhengig av evne eller alder - kan være med .Til dette kan vi legge til to andre viktige elementene: frisk luft og tilgjengelighet. Å trene Cross Training utendørs har den ekstra verdien at lungene fylles med friskt oksygen og kan gjøres uten behov for medlemskort.

KOMPANs utendørs treningsutstyr gjenspeiler kvaliteten og treningseffekten til innendørs apparater, men det er mye mer enn bare å sette treningsutstyret utendørs. Alminnelig treningsapparater som vi kjenner det fra innendørs treningsgym ville rett og slett ikke fungere. Treningsutstyret fra KOMPAN har blitt tilnærmet fra en ny vinkel, dekonstruert, gjennomtenkt og deretter bygget for å matche klimatiske og fysiske krav. Samtidig er de nøye utviklet slik brukeren får en gjennomtenkt trening, og ikke blir utsatt for det man i fagspråk kaller fake fitness hvor det ingen progression er.

Cross Training serien fra KOMPAN blir ikke bare verdsatt av de som trener. I 2017 vant systemet Good Design Award i Australia og European Product Design Award.


Funksjonelle treningssystemer er det mest populære valget i dag for utendørs gym. Dette er hovedsakelig på grunn av populariteten til aktiviteter som Cross Training, Bootcamp-trening, Calisthenics og Street Workouts. Alt treningsutstyr har skalerbar motstand, slik at alle kan trene i henhold til individuelle kondisjons- og styrkenivåer. Intensiteten kan bestemmes ved å justere kroppsposisjonen for å redusere eller legge til motstand, eller ved å velge en lett, middels eller tung vekt. Svært funksjonelt utstyr kombinert med passende plass for gruppetimer og sosialt samvær er nøkkelen til å motivere flere til å være aktive.

Vanlige spørsmål om Cross Training

Hvor værbestandig er utstyret og kan jeg trene under alle forhold?

Utstyret er laget av de mest holdbare og robuste materialene, og bygget for å vare. Været bør ikke være et problem, bortsett fra ekstremvær. Utstyret vil alltid være klart for en treningsøkt, er du?

Trenger jeg instruksjoner om hvordan jeg får mest mulig ut av utstyret?

Nei, det er veldig intuitivt, men med hjelp fra appen KOMPAM Fit kan du få hjelpe til å løfte deg til nye treningsnivåer.

Hvorfor føler jeg meg bedre etter en utendørs treningsøkt?

Du svarer på spørsmålet i spørsmålet ditt. Å være utendørs i friluft er nøkkelen. Det hjelper med å rense lungene. Det er nesten umulig å rense luften innendørs for å gjenskape frisk luft. Inneluft er ofte en blanding av oksygen, nitrogen og karbondioksid, spesielt i lukkede rom med liten eller dårlig ventilasjon. Plasseringen av treningsutstyret utendørs er selvfølgelig avgjørende for å skape det perfekte resultatet. Et ofte debatert emne er hva som er best; sjøluft eller fjelluft. Fjellluft inneholder mindre oksygen enn luft i lavere høyder, så å puste den får hjertet til å slå raskere og kroppen forbrenner mer energi. En håndfull studier har funnet at idrettsutøvere som trener i store høyder har en tendens til å gå ned i vekt. Sjøluft er dog også virkelig gunstig. Det avstivende klimaet ved sjøen er bra for luftveiene og huden, men forbedrer også sirkulasjonen og styrker kroppens forsvar.

Hva er Magnetic Bells og hvordan fungerer den?

Kulen kommer i tre vekter, 6, 9 og 12 kilo og kjører opp og ned en aluminiumsstolpe. Den indre kjernen inneholder magneter som skaper en motstand, så jo raskere du beveger kulen jo større motstand.

Hva skjer hvis du slipper kulen?

Når kulen slippes vil den normalt akselerere, men magnetene bremser den ved å skape større motstand.

Må du velge oransje på stolpene?

Nei, du kan velge mellom syv standardfarger slik du kan tilpasse utstyret til å matche fargene på treningsstudioet, skolen eller byen.

Hva er målgruppen?

Utstyret er laget slik det spenner bredt; alt fra nybegynnere som kan velge å starte på sitt eget nivå til eliteutøvere som kan sette sitt eget nivå. Tydelig skilting på utstyret gir inspirasjon og motiverer til å gir maksimalt utbytte av hver økt.

Er det mulig å trene flere sammen på KOMPANs Cross Training?

Med våre Cross Trainingssystemer er det mulig for folk å trene side om side. For personlige trenere betyr dette en bedre oversikt over deltakene, slik at de kan tilby støtte og veiledning der det trengs. Utenom tilbyr vi å skape fasiliteter for hvileperioder og sosialt samvær med vår utemøbler.

Kan Cross Trainingssystemer brukes av profesjonelle helsepersonell?

Våre Cross Trainingsløsninger er utviklet for å gi terapeuter og andre helsespesialister tilgang til utstyr som er sammenlignbart med det de vanligvis jobber med i sin profesjonelle setting.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.