Lekeslott til lekeplass i tre


Dager fylt med action og moro!

Det er syv robiniaslott i denne morsomme serien av slott til lekeplass i tre; strålende former med fantastiske lekemuligheter. Det trenger dog ikke å være standarden i katalogen. Det er fordi hvert robiniaslott er unikke; de er alle bygget etter en solid oppbygging, men fordi hver robiniastamme bestemmer formen har hvert slott sin egen individualitet og karakter.

Å velge sitt eget robiniaslott er som å skreddersy. De kommer i små, mellomstore og store, med ekstra mulighet for en ekstra høyder i hver størrelse. Det er også en XL, som allerede er imponerende høy. Alle våre lekeslott i tre er proppfulle av eventyrmuligheter for de unge prinsesser og prinser som ønsker å utforske kriker og kroker, jage drager, redde jomfruer i nød. Alt sammen er også å finne i vår MOMENTSTM serie med slott til lekeplass, samt hele sortimentet med naturlekeplass i tre. Å leke side ved side i en fantasifull verden hjelper barn med å utvikle både sosiale og kognitive kreative ferdigheter. Det er et eventyr i naturlig størrelse hvor leken er veldig ekte.


Et robiniaslott er blant de mer komplekse strukturene å sette opp. For de minste slott tar det nesten 70 timer i installasjonstid, mens det for de største i XL er kanskje hundre ekstra timer oveni. Når slottet først er på plass vil lekene i slottet kunne vare hele livet. Robiniatre er et hardtre og spesielt slitesterkt. Alt trevirke endrer seg imidlertid når det tørker ut eller blir utsatt for vær og vind. Dette gir karakter til strukturen, men skulle det oppstå et sikkerhetsproblem kan utbedringstiltak enkelt iverksettes.

Robiniatreet blir ofte sett på som en triumf av naturen. Det kan vokse i dårlig jord; det kan utlede nitrogen inn i jorden og hjelpe andre planter med å gro; det kan kilden til Acaciahonning; og bladene kan oppta CO2. Treet tilpasser seg godt i urbane områder, og pryder mange hovedveier og gater. Når treet blir kuttet regenererer stubben seg og vokser raskt ut igjen. Det er et svært bærekraftig trevirke. Tømmeret er finkornet, sterkt og slitesterkt - det perfekte materialet for lekefunksjoner. Et annet aspekt som viser seg med robiniatre er at det dikterer hvordan det brukes. Hvert stykke er unikt, og dette gir en grad av individualitet til hvert slott.

 

Hvordan kommer vi i gang?

Å finne de riktige produktene er utgangspunktet. Start gjerne med å bli inspirert av de fantastiske lekeplassene vi har installert rundt om i verden. Når du er klar står vårt supportteam klar til å hjelpe deg med å designe din egen unike lekeplass. Ta gjerne kontakt med oss og still alle dine spørsmål eller for å motta et tilbud.

 

Hva er målgruppen for slottene?

Slottene er for seksåringer og oppover. Slottene er en populær lekeaktivitet for barna i flere år, men dessverre må barna en dag finne andre aktiviteter da en voksende kropp gjør det vanskelig å kravle rundt inne i slottet.

 

Er bruken av robiniatre miljøvennlig?

Ja. Vi henter vårt robiniatre fra bærekraftig skogvirke i Europa. Robinia er et spesielt miljøvennlig tre, da det kan vokse i dårlig jord, utleder nitrogen tilbake i jorden slik andre planter lettere kan vokse; er kilden til akasiehonning; er forurensningstolerant da den kan oppta CO2; passer fint i urbane områder; og når det kuttes vokser stammen raskt opp igjen.

 

Kan slottene utformes i mer inkluderende versjoner?

KOMPAN tilbyr et rampesystem som kan skreddersys til enhvert prosjekt. En rampe  gir tilgang til forhøyede aktiviteter for barn på alle nivåer, og videre gir det et utvidet antall tilgjengelige lekeaktiviteter på bakkenivå.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.