Piratskip til naturlekeplass


Ohoi alle kompiser! Kom ombord!

Pirater var kanskje ikke de beste til å se seg selv som ikoner i barnelek, men når barn elsker antydningen av fare i eventyrene sine blir selv de mest faretruende personene snart til rollelek på lekeplassen. Med de farefylte historiene blir et piratskip og dets mannskap fort en del av samme historiegenererende arenaen som troll, drager og spøkelser.

Ingen kaptainer var ens; de hadde sitt eget flagg og kledde seg ofte forskjellig for å skille seg ut fra de andre piratskipene. Slik er det også med KOMPAN sine piratskiper til lekeplasser i tre. Robiniatreet bestemmer at hver av lekefunksjonene er forskjellige. Skipene er alle fylte med med steder å gjemme seg, klatre, leke rollelek, og er med på å forme den unge skare av sjørøvere. Kommunikasjonsevnen og fysiske utvikling er i fokus hele veien rundt på piratskipet. Dette er mer enn timer med lek; det er oppdagelsesreiser for barnet alene og i grupper med vennene sine.


De seks piratskipene kan alle gjøres individuelle med farger og funksjonaliteter foruten det unikke robinatreet som omkranser piratskipet. Piratskipene kommer i tre størrelser, og er alt annet enn små fordi de med sine ekspansive og utvidbare funksjoner vil dominerer lekeplassen. Plassering av sklier, tau - og til og med selve strukturen - danner et perfekt fundament for en uimotståelig fortelling.

Robiniatreet er et fantastisk naturmateriale. Det kan vokser i dårlig jord, den utleder nitrogen til jorden og kan hjelpe andre planter til å vokse. Med blomstene er det en kilden til Acadia-honning, og bladene kan oppta CO2. Treet kan tilpasse seg urbane områder, og pryder mange hovedgater og mindre veier. Når treet felles regenererer stubben seg og vokser raskt ut igjen. Det er derfor et svært bærekraftig trevirke. Tømmeret er finkornet, sterkt og slitesterkt - det perfekte materialet for lekeplassutstyr.

Et annet aspekt som er unikt med robiniatreet er at det dikterer hvordan det må brukes. Hvert stykke er unikt og dette gir en åpenbar grad av individualitet til hvert skip.

 

Hvordan kommer jeg igang?

Å finne de riktige produktene er utgangspunktet. Start gjerne med å bli inspirert av de fantastiske lekeplassene vi har installert rundt om i verden. Når du er klar står vårt supportteam klar til å hjelpe deg med å designe din egen unike lekeplass. Ta gjerne kontakt med oss og still alle dine spørsmål eller for å motta et tilbud.

 

Vanlige spørsmål om våre piratskip i robiniatre

Er piratskip bare for gutter?

Nei. Jenter kan få så mye ut av eventyret. Faktisk var noen av de mest ubeskrevne pirater kvinner, Anne Bonny, Mary Read og USAs første Rachel Wall. Det var også flere svenske, kinesiske og franske kvinnelige pirater. På lekenivå handler det om karakterbygging og i en verden av forestillinger hvor det er bedre å uttrykke seg enn å bryte ned konseptuelle barrierer? En sjanse til å leke på "Den sorte dame", hvem vil si nei?

 

Er skipene malt?

Ja og nei. Treet kan være behandlet eller ubehandlet, førstnevnte gir en mørkere fargetone, sistnevnte eldes elegant med tiden. Treverket kan også males, med funksjoner i blått og rødt, og sidene i sort. Vi har også et utvalg av fargerike skip til lekeplass i stål og EcoCore paneler.

 

Hvilken type tau brukes i skipene?

Piratskipene våre til lekeplass har en spesiell ‘Hercules’-type tau med galvaniserte sekstrådet ståltråder. Hver tråd er tett pakket inn med PES-garn, som smeltes på hver enkelt tråd. Tauene er svært slitasje- og hærverksbestandige og kan skiftes ut på stedet ved behov.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.