Robinia Husker


Nye klassiskere i tre

Husken er "det klassiske" lekeplassikonet. Husken er ikke lenger bare et trestykke festet til en horisontal stang med to taubiter. Husker i dag er ikke en solo-opplevelse. En ufo disse med et fugleredesete og Cocowave Pendelhuske åpner opp for felles moro ved å være på samme sete eller tau. KOMPANs 5kant tar et nytt blikk på klassikeren med en femkantformet ramme som betyr at barna kan velge å bevege seg inn og ut av midten og mot hverandre – eller omvendt. Ønsker du selv å sammensette ditt huskestativ? Se her for en samlet oversikt over våre huskeseter.

Introduserer robinia til portføljen av husker «myker opp» utseendet og forener lek med naturen. Bevegelsene som brukes når man husker er en del av et barns natur og vekst. Spesielt hvis man sitter ovrfor hverandre på en 5 kant. Det trener balanse, koordinasjon og romlig bevissthet. Disse motoriske ferdighetene er avgjørende for å kunne bedømme avstander nøyaktig, navigere trygt i trafikken og sitte stille på skolen. Bevegelsen som kan oppstå når en ufodisse svinger litt fra side til side hjelper til med å balansere nevrologisk aktivitet i hjernen, og dette henger sammen med troen på at barn sover bedre etter å ha lekt på huske.


Å huske er en av de mest populære aktivitetene på lekeplassen – det er ikke uvanlig at barn blir på husken i 20, 30 eller til og med 40 minutter. Barnet utvikler seg med husken. Fra å sitte i et lukket småbarnsete og bli dyttet av en voksen, til å oppnå uavhengighet ved å huske alene og deretter kameratskap ved å bli med venner på ufo dissen eller kokostauet.

Robinia er det foretrukne materialet for KOMPANs naturprodukter. Kjent som Black Locust i sitt hjemlige USA, er den nå en interkontinental plante, som først ble introdusert til Europa for litt over fire århundrer siden.

Robinia-treet i seg selv er en triumf av naturen. Den vokser i dårlig jord, den mater nitrogen inn i jorden og oppmuntrer andre planter, den blomstrer for å være kilden til Acadia-honning, bladene puster ut CO2. Den tilpasser seg godt i urbane områder, og pryder mange bulevarder og gater. Ved kutting som tømmer regenererer stubben seg og vokser raskt ut igjen. Det er svært bærekraftig. Tømmeret er finkornet, sterkt og spenstig; det avviser naturlig sopp og insekter - det perfekte materialet for langvarige lekefunksjoner. Robinia er trolig en tretype som følger de kreftene som følger med i leken på en ufo huske fra KOMPAN.

 

Hvordan kommer vi i gang?

Å finne de riktige produktene fra det omfattende utvalget er utgangspunktet. Vi oppfordrer deg til å klikke og bli inspirert av noen av de fantastiske lekeplassene vi har installert rundt om i verden. Vårt meget kompetente og erfarne supportteam kan da hjelpe deg med å oversette din ønskeliste til din unike utendørsløsning. Ta gjerne kontakt med oss og still alle dine spørsmål, eller for å motta et tilbud.

 

Kan alle typer seter kombineres?

KOMPAN har designet enkelt- og flerbrukerseter for småbarn og eldre barn. Alle setene kan kombineres med huskerammen, side om side.

 

Finnes trestolpene med stålfot?

Ja, KOMPAN har designet en stålfotløsning som løfter treverket fra bakkenivå.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.