Robinia Hinderløyper


Treningsutfordring med livslange fordeler

Lekeplasser byr på mange viktige muligheter for barnets fysisk, kognitive og sosiale utvikling. Hinderløyper vender utviklingspunktet innover, med fokus på personlig smidighet, respons og likevekt. Å utvikle den indre balanse for å kunne reagere automatisk på konstante endringer i fotfeste og kroppsstilling, er blant de viktigste motoriske ferdighetene. I utgangspunktet oppnås fingerferdigheter gjennom lek som forhåpentligvis vil lette veien gjennom livet så lenge som mulig.

Å ha en hinderløype ute utløser konkurransekraft og en følelse av å prestere, og ikke minst smidighet - det er akkurat dèt det handler om. Utvalget av fysiske oppgaver på hinderløypen vil være kjent for alle som har trent i et treningsstudio eller vært kadett i militæret, men på en hinderløype for barn er det en velsmakende introduksjon i å bøye hver muskel med utfordringer som er uimotståelig moro. Prøv å utfordrer Hinderløype 7 og se hva som skjer med barnas utvikling.


Hinderløype bør ikke settes opp bare for å se bra ut - de skal naturligvis tiltrekke seg brukere, men et godt hinderløp er bygget rundt bevegelsesvariasjon slik at muskler blir presset til det ytterste. På slutten av runden bør armer, bein og kroppen vite at de har blitt satt for en utfordring. Robinia hinderløyper til barnehager og parker gir mulighet for store tilpasninger gjennom tillegg og kan ha flere utfordringer i selve aktiviteten. Sand er trygt og slitsomt å løpe på, mens en FlexotopTM-flate kan skape løpebaner med farger for å føre barna tilbake for å starte på nytt.

Robinia-treet er et fantastisk naturligt materiale. Det vokser i dårlig jord, den tilføyer nitrogen til jorden og andre planter, den blomstrer for å være kilden til Acacia-honning, og bladene binder CO2. Den tilpasser seg godt i urbane områder og pryder mange boulevarder og gater. Når stammen blir kuttet som tømmer, regenererer den seg og vokser raskt tilbake. Det er svært bærekraftig. Tømmeret er finkornet, sterkt og slitesterkt - det perfekte materialet for lekeegenskaper.

 

Hvordan kommer vi i gang?

Å finne de riktige produktene fra det omfattende utvalget er utgangspunktet. Vi oppfordrer deg til å klikke og bli inspirert av de fantastiske lekeplassene vi har installert rundt om i verden. Vårt meget kompetente og erfarne supportteam kan da hjelpe deg med å oversette din ønskeliste til din unike utendørsløsning. Ta gjerne kontakt med oss og still alle dine spørsmål eller for å motta et tilbud.

 

Hva gjør en god hinderløype?

Det enkle svaret er variasjon. Plasser de ulike aktivitetene slik at det varierer fra lett til vanskelig, sakte til raskt, alle med et klart start- og viktigst sluttpunkt. Viktigt er også å tenke hvem er brukeren. Er det en hinderløype for barnehage, skole eller park? Eller kanskje i et treningsområde med ballbinger?

 

Er standarddesignene faste i oppsettet?

Produktene kan tilpasses ønskede kurver, linjer eller landskapsforming på det enkelte sted. KOMPAN vil veilede dette under salgsprosessen.

 

Hvilken type tau brukes i hinderløypene?

KOMPAN bruker en spesiell type ‘Hercules’-tau med galvaniserte sekstrådet stålkjerne. Hver tråd er tett pakket inn med PES-garn, som smeltes på hver enkelt tråd. Tauene er svært slitasje- og hærverksbestandige og kan skiftes ut på stedet ved behov.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.