Naturlekeplass


Naturlekeplass i tre – utforsk vårt sortiment for naturinspirerte og naturbaserte lekeplasser

Lekeapparater i tre skaper naturlige lekeplasser og inviterer barn til å samhandle med naturlige materialer og naturlige lekestrukturer. Å være i natur og naturgitte miljøer har stor betydning for barn og voksnes helse og velvære, og opphold i naturen eller på naturbaserte lekeplasser støtter deres tilknytning til naturen og ønske om å delta i naturvernarbeidet. Å velge en naturlig lekeplass vil bringe barn og voksne nærmere naturen og bidra til å øke forbindelsen deres med naturen.

Serien med naturlekeplasser handler om å skape en naturlig lekeplass ved å bruke naturen. Vi bruker robiniatre og furu, og ved hjelp av vår designekspertise sikrer vi at våre naturlige lekestrukturer passer for naturbaserte og naturinspirerte lekeplasser. For å produsere holdbare naturlige lekekonstruksjoner trenger vi naturens mest slitesterke materiale. Derfor har vi valgt robiniatre som vårt primære, naturlige materiale. Robiniatre er det mest bærekraftige tresorten, da den kan oppta CO2-utslipp, hjelpe med å rense forurenset jord og vokser raskt opp igjen etter å ha blitt felt. Med sin styrke, holdbarhet og potensial er den fantastisk å bruke i lekehuse, skipe, slotte, hinderløyper og klatreutfordringer.

Robiniatre er også et fantastisk materiale å jobbe med. Styrken holdes i kornet, og vi lar kornet bestemme hvordan vi bruker hvert tømmerstykke. På den måten blir hver hver struktur og funksjon individuell, hvert slott forteller en ny historie, hvert lekesystem får en ny unik utfordring, og hver lekeplass med naturtema forteller sin egen unike historie. KOMPAN, som lekeplassleverandør, bidrar vi til å bringe den naturlige lekeplassen til et nytt nivå av leken utvikling.

Ønsker du å se mer av våre leken sortiment til småbarn, barn og tenåringer? Se her!

 

 


Som en del av vårt bærekraftige tiltak introduserte vi robiniatre til en rekke av våre veletablerte favoritter, som husker og klatrestativ, og de utrolig morsomme sand- og vannleke. Vi bruker også robiniatreets styrke og 'vennlighet' for å gjøre hinderløyper utfordrende, ikke skremmende.

Din vei inn til naturlek starter her.

 

Hvilke materialer holder lengst; menneskeskapte eller naturlige materialer?

Svaret er egentlig både-og, men med forbeholdet at begge kan klare et «livstid» med lek. Robiniatre har 15 års garanti. Hvis det er én forskjell er det at vår Ecocore™  har livstidsgaranti og den ser like bra ut på dag én som dag 10 000. Med robiniatre vil treet ofte modnes og kan virke mer innbydende som tiden går.

 

Hva er robinia?

Robinia er treet som gir alt. Fra å fylle jorda med nitrogen og oppta CO2, til å brenne som kull, til å gi eksepsjonell søt honning, til å være en av de mest tette og allsidige tømmer. Det er også en bærekraftig kilde. Som innfødt i det østlige USA, hvor det kalles svart gresshoppe, ble det introdusert til Europa av kongen av Frankrike i 1602. Det treet står fortsatt på Square Viviani i Paris sentrum. Treet er nå å finne i vekst rundt om i verden. I Europa er det mest produktivt i Tyskland, Romania og Tsjekkia. Det er det foretrukne treet for KOMPAN fordi det gir styrke, holdbarhet og individualitet til hvert design.

 

Hva slags etterbehandling er nødvendig for Robinia?

Et omsorgsfullt øye er fremst. Som en del av naturen lar vi naturen gå sin gang. Som oftest tilfører tiden treet mere "karakter" - korn og binding av tre er en del av attraksjonen - men om den naturlige utviklingen kan true sikkerheten på lekeplassen, trer vår garanti i kraft.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.