MOMENTS™ Skole & Barnehage


Allsidig og naturlig lekeverktøy

MOMENTS™ er et helhetlig, klassisk lekekonsept som favner alle stadier av ethvert barns læring og utvikling. Bestående av det bredeste utvalget av lekeaktiviteter og tilpasser til den bredeste aldersgruppen, fra 2-12 år, gir MOMENTS™ det mest varierte, fleksible og langtidsholdbare lekeområdet. Det er et uteområde der unge sinn og kropper kan blomstre.

Blant de enkleste av strukturelle designs, er tiltrekningen tidløs. MOMENTS™ kan sitte komfortabelt i hjørnet av en skolegård, eller stå stolt i en offentlig park. Et sort utvalg fra klassikeren i primærfarger til de olivengrønne leketårne for småbarn, til den mørkegrønne Nature, de brede skliene, de store plattformene der de første vennskapene knyttes, den ville taustugen; alle sier "enjoy the moment!"


MOMENTS™ er virkelig utgangspunktet for lekens livslange reise. De grunnleggende formene vil forbli hos barna i årevis etter hvert som de utvikler seg fra et lekefunksjonsnivå til et annet. Tematisert lek åpner en verden av dramatiske lekesvenarier, som bygger opp barns sosiale ferdigheter, fantasi, empati og samarbeid. Dramatikk og rollespill oppmuntrer til bruk av språk og kommunikasjonsevner som hjelper barna til å danne nye vennskap og forbedre språkferdigheter.

FAQ om MOMENTS™

Hvor viktig er farger på en lekeplass?

Farge er viktig gjennom hele livet vårt. For barn er det grunnen til at pastellfarger flyter innenfor i barnehagen for å fremkalle ro, mens sterke primærfarger dominerer leken. Grønt antyder balanse og vekst, rødt er energi og spenning, gult er muntert og lykkelig, blått er tillit og fred - og det er derfor de er så dominerende, spesielt på lekeplasser i tidlig alder som MOMENTS™ legger opp til. Det er ikke bare det fargene sier i stillhet, de sterke fargene gjør det lettere for barna å skille mellom objekter.

Hvorfor er slott og skip slike populære ting?

Barnet har kanskje aldri sett et palass eller et slott i virkeligheten, men tradisjonelle historier som Askepott og Prinsessen på erten, sammen med nyere historier som Shrek, introduserer dem for en fantastisk fantasiverden. På samme måte som skip, spesielt gamle treskipe, er de grunnlaget for mange tegneserier eller filmer, og hos KOMPAN er de en konstant funksjon i mange lekeformater.

Hvor lenge skal en lekeplass vare?

Gjennomsnittlig levetid for en masseprodusert bil er 12 år. Mer enn 60% av Rolls Royce som noen gang er bygget, er fremdeles trafikksikker. Det er en analogi mellom lekeplasser og kvalitetsbygde biler - med riktig omsorg vil bilens karosseri vare evig, men ved bruk må dekk, bremser og eksos byttes ut og motordeler skal vedlikeholdes. KOMPAN har ofte hørt om besteforeldre som tar barnebarn med til lekeplasser de selv brukte som barn. Noen deler av lekeplassen har, slik bilens karosseri, livstidsgaranti, mens de delene som er designet for å ta alle slag og spinn, har 2-15 års garanti. Imidelertid må det understrekes at sammen med omsorg bør en lekeplass kunne vare fra en generasjon til den neste.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.