Lekesystemer


Lekesystemer definerer en lekeplass, og gir den karakter og individualitet gjennom et sentralt fokuspunkt. Idèene, konseptene og designet er forskjellige, da det avspeiler målgruppen; fra småbarn helt opp til tenåringer. Fra det rene og ukompliserte Simply Play til de kronglete ELEMENTS, til dristige MOMENTS Slott og MOMENTS Piratskip, The Smart Playground inspirert av H.C. Andersens eventyr, og helt frem til de futuristiske BLOQX og GALAXY. Hver av lekesystemene er lik moro. Og hvis den morsomme faktoren ikke var stor nok, kommer GIANTS med et nytt spennende utvalg av høye, temaledende lekestrukturer.

Klikk for å utforske lekesystemene som best vil fange oppmerksomheten og hjertet på din "måske-kommende" lekeplass.


Et bredt spekter av lekeklassikere

KOMPANs Lekesystemer dekker et veldig bredt spekter som er enda bredere enn det som kan skildres her. Det er fordi hvert av systemene er fleksibelt, åpent for personlig valg og tilpasning. Flere, som GIANTS, MOMENTS Slott og MOMENTS Piratskip, kan bidra til å skape et statement basert på en historie eller være som STORY MAKERS i å fortelle en presis historie. Produktene fra KOMPAN slutter ikke å utvikle seg når de kommer i brosjyrene; de utvikler seg kontinuerlig for å maksimere eventuelle behov og verdi.

 

Er det noen grenser for størrelse og høyder?

På spørsmål om hva som markerte grensen når det gjelder størrelse er svaret ett ord: "sikkerhet". Den nye Giants-serie tar spenningen fra klatringen opp til hva som svarer til en tre-etasjers bygning. Selv ni meter over bakken er barna beskyttet av gjennomsiktige paneler og gulvene er delt slik eventuelle fall blir korte. Sklien som starter høyt opp begynner reisen nedover gjennom vridende tunneler.

 

Hvorfor er farger så viktige på en lekeplass?

Farge er et stille språk. Det forteller oss om farer, om herligheter. En baby kjenner ikke igjen farger før den er omtrent åtte måneder gammel, fra da av spiller farger en viktig rolle i utviklingen. Babyer tiltrekkes av de lyse hovedfargene, som pastell. KOMPANs grunnlegger, kunsteren Tom Lindhartd, brukte mye gult, rødt og blått i sine tidligere arbeider, men  hadde en tensens til å vike unna det grønne da han trodde at det allerede var der i gresset rundt lekeplassen.

 

Hvor viktig er lek i et barns utvikling?

Av alle spørsmålene rundt verdiene og egenskapene til lekeplasser er ingen mer relevante enn andre. Viktigst er hva de gjør for et barns utvikling. KOMPAN har opprettet sin egen forskningsavdeling, KOMPAN Play Institute, som forsker i hvordan man får mest mulig nytte av lekeopplevelsen når det gjelder sosial og fysisk utvikling. Lek kan virke som et uskyldig tidsfordriv, men det er avgjørende for å bygge kommunikasjon og motoriske ferdigheter, lære barn å dele og strebe etter prestasjoner. Enhver lekeplass som ikke fullt ut tenker på hva barn i alle aldre og evner kan få til, er en bortkastet mulighet i livet.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.