Stasjonslek, småbarn


Vi tar lek alvorlig

Nysgjerrighet kan ha drept katten, men nettopp nysgerrigheten er en pådriver for å stimulere småbarns spørrende sinn. I en verden av 'ikke rør' er muligheten til å få hendende på store hjul, tannhjul og knotter dyrebar - og en velkommen del av leken.

KOMPANs småbarnsstasjoner tolker det virkelige miljøet fra hjem og hage til drivhus og skog, og lar småbarn etterligne mamma og pappa på verkstedet og på kjøkkenet. Alderstilpasset størrelse og proppfull av lekefunksjoner! Stasjonene er åpne på begge sider med luker og dører som introduserer muligheten for dramatisk rollelek. Enkel og flytte inn og ut, slik at de kjente elementene også kan være med ut i frisk luft.


Småbarnsstasjonene gir muligheter til å klatre både i og utenfor strukturene. De er fulle av interessante vinduer og hull som bare må undersøkes. Gjennom alle disse motoriske ferdighetene og selvsikkerheten forbedres sterkt. Når barna leker, utvikler det seg slik at de innser at de må samarbeide for å få mest mulig ut av leken. Med stasjonene kan de samhandle fra hver side og gjennom lek utvikle ferdigheter som vil hjelpe dem gjennom hele livet.

For det første halve året av sitt liv er verden til en baby i svart og hvitt - etter det er det farge hele veien. Farge er et stille språk, og primærfargenel rødt, blått, grønt og gult er "høyest" og hjelper med å skille forskjellige former.

Et barns utvikling skriker etter spennende farger. Det er et spørsmål som blir besvart i alle KOMPANs leke-områder. Her møter smårollingene en fantastisk verden av fargedominerte interessante former. Det er en introduksjon til lek og lekekamerater som er bygd rundt klatring og skliing gjennom gjenstander med komfortabel størrelse, som et hus og en hage eller for å etterligne bilturen, men denne gangen fra forsetet med hennende på rattet.

For å finne ut mer om KOMPANs produkter eller tjenester, for å åpne døren til omverdenen, ta kontakt i dag.

Vakker fra starten av, men blekner og ruster de?

Bygget av paneler og tak med maksimal UV-stabilisering, blir fargenes vitalitet opprettholdt i lang tid, og det samme er de galvaniserte støttestolpene. Vi garanterer at du får tak i reservedeler 10-år etter produktet er kjøpt.

Hvis en lekeplass blir stående i mange-mange år, blir det da kjedelig?

Én ting endres alltid på en lekeplass iløpet av dens levetid - det er alltid nye barn i riktig alder klare for de samme utfordringene som forgjengerne. Konstruksjonspanelens natur betyr imidlertid at lekeplasser lett og økonomisk kan 'oppdateres'.

Hvorfor er farge så viktig?

Hver farge forteller oss en historie. Rødt er en advarsel, blå åpenhet og gul en trøst - fargene snakker til oss gjennom livene våre. TV-stasjoner har det grønne rommet for gjester å vente i, fordi grønt er det mest avslappende av farger. Kjøp en ny bil og noen vil spørre ‘hvilken farge?’ For barn er de sterke primærfargene med på å definere former. Fra omtrent seks måneder, når en baby får fargesyn, gir den myke introduksjonen av Nursey-pasteller til dristige, uttalelsesgivende røde, grønne gule og blå farger. Kunstneren Tom Lindhardt's observasjon av barn under lek førte til etableringen av KOMPAN og hadde en tendens til å vike unna grønt og tro på at på lekeplassene på syttitallet var gress helt vanlig. På KOMPAN i dag er Flexotop™-fallunderlaget en invitasjon til å lage et nytt nivå av farger, og gjennom design, mer lek.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.

 

1 Left section
2 Right section