Enkeltstående Lekeapparater


Sklier, husker, dumphusker og vippedyr - de er alle frittstående lekeapparater. En klassiker; de kan stå alene, men sammen blir de en lekeplass. Faktisk er ingen lekeplass virkelig komplett uten dem i en eller annen form.

KOMPAN har vært på forkant innen lekeplassdesign i et halvt århundre. Siden en glad observasjon gjorde noen urbane kunstverker til lekefunksjoner, har designteam og atferdsspesialister kontinuerlig flyttet nivået høyere når det gjelder glede og fordeler som en lekeplass genererer. Den ikoniske Spillopphøne startet en revolusjon som ikke har stoppet. Dagens lekeplasser er spektakulære når det gjelder temaer og variasjon, men det er det frittstående utstyret som kan starte festen eller være prikken over i'en.

Bla gjennom alt det frittstående lekeutstyret i kategoriene nedenfor. Ønsker du mer inspirasjon? Se vårt fulle sortiment av lekeapparater!

Let's Play.


Et bredt spekter av lekeplassikere

KOMPANs utvalg av frittstående lekeapparater tilbyr en verden av lekemuligheter. Hver lekefunksjon tilbyr også hvert barn en plattform for selvutvikling. Våre spinnere og karuseller hjelper barn med å trene balanse, bygge muskelstyrke og beintetthet.

KOMPANs lekeelementer med tema oppmuntrer til dramatisk lek hos barn, noe som stimulerer deres språkutvikling og kognisjon. Sand & Vannlek påvirker kreativiteten og gir en følelse av prestasjon, mens det bare er å stå og vente på taubanen er en leksjon i tålmodighet og rettferdighet før en spennende tur med fart og moro.

 

Hvem oppfant Spillopphønen?

Spillopphønen ble oppfunnet av Tom Lindhardt i 1972. Det var en av de første lekeplassinnovasjonene fra KOMPAN, verdens ledende lekeplassprodusenter med hovedkontor i Danmark. Basert på en sikkert jordet fjær, var Spillopphønen det første alternativet til en dumphusker med den fordelen at du kan gjøre det på egen hånd. Det startet en hel familie av vippedyr; det er for tiden over 30 varianter.

 

Hva er den beste overflaten for lekeplasser?

Det var en tid hvor lekeplassutstyr var plassert på betong eller grus. I dag finnes det mange alternativer til fallunderlag med hver deres fordeler og utlemper. Sand og flis er for eksempel prisvennlige, men en utfordring med dyr og for rullestolsbrukere. Asfalt er holdbart, men nådeløs. Fallunderlag av gummi, som vår Flexotop som finnes i mer enn 24 farger, er trygt å lande på og med mulighet for å være kreativ når det gjelder soner, stier, mønstre; noe som vil tilføye mer lekeverdi til lekeplassen.


Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.