Kuopio, Finland

Lekeplass for å støtte læring av høy kvalitet

Lekeplass for å støtte læring av høy kvalitet

Finlan er kjent for å ha det beste utdanningssystem i verden. Et fokus på læringskvalitet som virkelig blir tydelig i dette nye lekeområdet på en skole og barnehage i Kuopio, Finland.

Ingenting her overlates til tilfeldighetene - skolens lekeplass er ikke noe unntak. Det store området rundt skolen er nøye utformet med lek og aktivitetssoner, hver dedikert til å stimulere viktige ferdigheter hos barna, brenne av overflødig energi og danne et sunt grunnlag for læring.

Området realiseres ved hjelp av en offentlig-privat partnerskapsmodell (OPS) der entreprenøren er ansvarlig for å opprettholde lekeområdet i 20 år. Kvalitet og holdbarhet til lekeproduktene er derfor også av avgjørende betydning for entreprenøren. Som mange års KOMPAN kunde skulle Kuopie kommune snart bli enig om å bruke KOMPAN som leverandør på lekeområdet. 

 

Lek med et formål

Lek med et formål

Hvert lekeelement på denne lekeplassen har blitt valgt ut for sin lekeverdi og evne til å støtte barns utvikling og læring. Alle aktivitetene byr på mer enn det som øyet ser. Bortsett fra å gi barna det morsomme elementet med å svinge, tilbyr femkantshusken en unik følelse av fellesskap når venner møter hverandre i en sirkel mens de husker. Denne husken trener barnas vestibulære system, språk og sosiale ferdigheter. Ballbinge-området danner et miljø for tumble lek og fysisk aktivitet. Barna kan spille alle typer ballspill her og trene fysiske ferdigheter, lagånd og brenne av overflødig energi i friminuttene.

Supernova-karusellen er en morsom utfordring for barna, og å mestre karusellen når den snur krever balanse, koordineringsevner, utholdenhet og litt mot.

De yngste barna kan trene sine ferdigheter i krysskoordinering på forskjellige klatrenett, og den store Firertårn tilbyr forskjellige klatreopplevelser og to broer å krysse.

Alle lekeartikler er både fysiske og sosiale basert på skolens filosofi om at klassekameraten du berører og leker med, vil du ikke mobbe.

Fysisk

Sosial / emosjonell

Kognitiv

Kreativ

Kuopio_horizontalsection.jpg

Hver friminutt er det mange ivrige ansikter overalt. De elsker bare i spille her.

Anniina Pyykönen

Skolelærer

Hiltulanlahti skole

Trenger du veiledning?

Vi har nesten 50 års erfaring og vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.