Brasils paviljong, EXPO 2015

Verdens største klatrenett underholder og inspirerer

Under World EXPO 2015 ønsket den brasilianske delegasjonen en paviljong som skulle vise Brasil som en av verdens største matprodusenter, understreke behovet for balanse mellom natur og mennesker og gi de besøkende et show som står i stil med det de forventer av et land som Brasil.

Arkitektens idé var å la de besøkende en opplevelse som overfører Brasils verdier og mål for jordbruk og naturen. Konseptet var forbindelser, og arkitekten ga KOMPAN i oppdrag å levere et 160 meter langt COROCORD-nett. Nettet hadde en bølgeliknende struktur og skulle kommunisere balansen man trenger for å bevege seg i det. Den samme balansen trenger man for å gå i naturen. Å gå rundt på nettet 7 meter over bakken ga en fantastisk flytende følelse, og det underholdt og inspirerte de mange tusen menneskene som besøkte Brasils paviljong ved EXPO hver dag.

Arkitekt Carmela Rocha fra Atelier Marco Brajovic forteller at prosessen var veldig spennende, og hun legger til: «Det var utfordrende å utvikle et slik prosjekt. Spesielt på grunn av de mange menneskene som var involvert og deres forskjellige bakgrunner: ingeniører, arkitekter, planleggere, produsenter, installatører med mer. Alle samarbeidet mot et felles mål. Og jeg er glad for at vi lyktes.

KOMPAN har vært en perfekt partner gjennom hele prosessen. Ikke bare har vi fått det resultatet vi ønsket oss, men de har vært profesjonelle og pålitelige gjennom hele prosessen. Vi er veldig glade og rørt av resultatet: mennesker har det gøy og interagerer med den brasilianske paviljongen.»

Verdens største klatrenett underholder og inspirerer

Nettet ble faktisk verdens største klatrenett – litt av en opplevelse for mennesker av alle aldre.

«Det var utfordrende å utvikle et slik prosjekt. Spesielt på grunn av de mange menneskene som var involvert og deres forskjellige bakgrunner: ingeniører, arkitekter, planleggere, produsenter, installatører med mer. Alle samarbeidet mot et felles mål. Og jeg er glad for at vi lyktes.»