Alderstilpasset lek

 TENÅRINGER 12-16 år

  • ABC: Smidighet, balanse og koordinasjon

  • Fart, utholdenhet og styrke

  • Steder for sosialt samvær

Å VÆRE AKTIV

Tenåringers vekst er så rask at den utfordrer deres følelse av balanse drastisk. De trenger å bygge opp styrke, utholdenhet og hurtighet. Muligheter til å møtes og bevege seg er avgjørende for tenåringer, ikke minst fordi fysisk aktivitet synes å avta i denne aldersgruppen. Statistikk viser en alarmerende vekst i antall tenåringer som lider av fedme. Tenåringer sier deres favorittaktiviteter innen lek er husker, klatreutstyr, trimløyper og ballbinger. Aktiviteter som er utfordrende og og virker litt dristige er mest populære. Tenåringsjenter har en tendens til å foretrekke mindre anstrengende aktiviteter som dreie/snurre aktiviteter og husker fremfor ballspill.

VENNER FOR ALLTID

I løpet av tenårene, blir sosialt samspill med jevnaldrende viktigere enn noensinne. Tenåringer trenger å være sammen med og få nye venner, gjerne i større grupper. Dette er viktig når man designer for dem.

KROPP OG SINN

Hjernen utvikler seg fortsatt i løpet av tenårene. Tallrike studier viser at tenåringer i god fysisk form gjør det bedre på skolen, er mer følelsesmessig balansert og bedre integrert i sosiale nettverk.

 


GALAXY Nereide

Denne snurre- og klatrestrukturen er fantastisk for å trene ungdommers fysiske ferdigheter:

MOTORISKE ferdigheter slik som balanse, krysskoordinasjon og propriosepsjon når man snurrer

MUSKELSTYRKE i f.eks armer, ben og kjernemuskulatur når man gir andre fart og sette den i bevegelse, eller bøyer seg for å holde fast når det hele snurrer

BENTETTHET når man hopper av, og når man dytter, drar og løper for å få fart på «spinneren»

Lekeverdi

Fysisk

Sosial / emosjonell

Kognitiv

Kreativ